Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Οι απόκριες στην Ελλάδα είναι μόνιμες

Ήρθε η εποχή να καρναβαλιστούμε. Να ξεχάσουμε τον πόνο μας και να γίνουμε ένα με τον αρχαίο Σάτυρο. Στο πνεύμα της εποχής, η agonigonia είναι στην ευχάριστη θέση να προτείνει κλασσικά κομμάτια που είμαι σίγουρος πως θα κάνουν θραύση...

Αρχίζουμε με ένα κλασσικό κομμάτι. Η Αρχαία Ελλάδα συναντάει την μοντέρνα Ψωροκώσταινα. Το αρχαίο πνεύμα συναντάει την μεταμοντέρνα τσιμπλα στο μάτι και κάλο στον εγκέφαλο. Είναι ο Έλληνας Άδωνις, απ' ευθείας απόγονος του Λεωνίδα και πυρπολητής της αρμάδας του Σουλτάνου. Σουρρεαλιστικό όσο και επίκαιρο, είναι σίγουρο ότι θα καταπλήξει με τις γνώσεις του σε αρχαιοελληνικά αποφθέγματα.

Συνεχίζουμε με ένα μοντέλο που θα φορεθεί πολύ από τις μικρομεσαίες τάξεις. Ο προστάτης των μικρομεσαίων, υπερασπιστής της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδος και μέγας κουροπαλάτης της κυβερνήσεως. Το μοντελάκι Σερίφης HorseHat θα καταπλήξει.

Και βέβαια δεν νοείται Σερίφης χωρίς μία νέμεση. Βέβαια στην περίπτωση της Ελλάδος, οι εχθροί πολλοί και για τις απόκριες προτείνουμε για τετράδες φίλων το ντύσιμο αλά Ντάλτον με τα τέσσερα κακά της μοίρας μας: Ανεργία, Ακρίβεια, Πληθωρισμός και Ασφαλιστικό.


Για τις οπαδούς της Gloria Steinem, της Μαντάμ Μποβαρύ, της Μπουμπουλίνας και της Ασπασίας (του Περικλή), έρχεται το κοστούμι Πετραλιά, Ρομπέν του ασφαλιστικού. Αντιμέτωπη με στρατιές εχθρών, η Ρομπέν των ανασφάλιστων είναι εδώ και δίνει βροντερό παρόν. Με καταπληκτική ισορροπία και με βλέμμα "σίδερο" θα γίνει must για την σύγχρονη Ελληνίδα.


Τέλος θέλουμε να προτείνουμε δύο μοντελάκια. Το μοντέλο Κυβέρνηση. Με μία απορία στο βλέμμα "What me worry?" και με κινήσεις νωχελικού Μεξικάνου σε μόνιμη σιέστα, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν παύουν να μας καταπλήσσουν με την απραξία τους. Μας αρέσει.

Τέλος, το μοντέλο Ελληνικός λαός δεν νομίζω να χρειάζεται πολλές συστάσεις. Το φέσι είναι μόνιμο και αποτελεί πια trademark.

Δεν υπάρχουν σχόλια: