Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Σκουπίδια της τηλεόρασης

Καλως ορίσατε στο τσίρκο της ΤιΒι. Θα παρελάσουν μπροστά σας τα ιερά τέρατα της σύγχρονης τέχνης. Ο Εμο Ψινάκης, η τσαπερδόνα Ρούλα, η κοινωνική λειτουργός Λαμπίρη, η κοινωνική σχολιαστής Κουβελογιάννη, ο αναρχοχλιμίτζουρας Καρβέλας (ο άνθρωπος που πρώτος ασχολήθηκε με τα σεξουαλικά προβλήματα των ζώων), με την συμπαθέστατη συμβία του και τα λοιπά ζώα της Ελληνικής ΤιΒί. Στις αχανείς στέπες της μαλακίας, εκεί που ο υπερρεαλισμός συναντά την τέχνη, εκεί η Ελληνική ΤιΒί τολμά να πρωτοτυπεί. Ναι, γουστάρω μαλακία βρε αδερφέ. Ποιος την χέζει την ακρίβεια, εδώ ο Γρηγόρης δεν βρίσκει την ευτυχία. Ποιο ασφαλιστικό και ποιες συντάξεις, εδώ ο Καρβέλας και ο Λαζόπουλος σου λέει δεν μιλιούνται. Ε, όχι δεν το δέχομαι. Εγώ ζω για να δω την θεατρική σύμπραξη του Λαζόπουλου με τον Καρβέλα. Μετά την σύμπραξη του Κουν με τον Χατζιδάκη, είναι το μοναδικό που θα μπορέσει να προωθήσει την τεχνη στην Ελλάδα. Η κρυφή γοητεία της μαλακίας. Τελικά έχει όρια η σάτιρα; Δεν ξέρω, είναι σαν το ερώτημα, έχει όρια η ηλιθιότητα;; Το πόσα χημικά απόβλητα βάζουμε στο σπίτι μας με το πάτημα ενός κουμπιού είναι απίστευτο.

Δεν είναι το ερώτημα εάν ο Λαζόπουλος έχει υπερβεί τα όρια της σάτιρας. Το ερώτημα είναι εάν η αναφορά της εκπομπής του κυρίου Λαζόπουλου στα διάφορα αποκυήματα της νοσηρής τηλεοπτικής φαντασίας των τηλεπαραγωγών, ενδιαφέρει κανέναν. Κάθε Τρίτη 2,700,000 τηλεοράσεις γυρνάνε να δουν μία εκπομπή. Γυρνάνε γιατί έχουν βαρεθεί να βλέπουν αηδίες και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάτι το διαφορετικό στον κύριο Λαζόπουλο. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος το ζήτησε αυτό. Ούτε είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση. Πάντως, είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των τηλεθεατών της εκπομπής του κου Λαζόπουλου δεν αποζητάνε τα βίντεο με την Ρούλα, τον συμπαθέστατο γιατρό ή τις κόντρες του με τον Κούγια, την Σαρρή, τον Καρβέλα και οποιοδήποτε άλλο τυχάρπαστο που βλέποντας την κοπρόφατσά του στην ΤιΒί νιώθει ρίγη αντίστοιχα με αυτά 100 συμπυκνωμένων οργασμών.

Εκπομπές που ανακυκλώνουν τα σκουπίδια της τηλεόρασης υπάρχουν πολλές. Τα μεσημεριανά προγράμματα της τηλεόρασης είναι ο λόγος που χαίρομαι που δουλεύω μέχρι αργά το απόγευμα. Εκπομπές με βιντεάκια που προκαλούν το πρόχειρο γέλιο και την πονηρή επισήμανση μετά από κάθε βίντεο υπάρχουν επίσης αρκετές. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ολόκληρο δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού που το θεματολόγιό του είναι σαν ένα μεγάλο κουτσομπολιό. Το ΣΤΑΡκάναλο τολμά να πρωτοτυπεί. Έχοντας καταλάβει ότι το μάτι του ανθρώπου δίνει σημασία στη λεπτομέρεια έχει χτυπήσει κέντρο. Οι σημαντικές ειδήσεις περνάνε σαν λεζάντα ενώ το κύριο μέρος της οθόνης δείχνει γάμους, ξεμαλλιάσματα, αλληλογλειψίματα, αλλαξοκωλιές που γράψανε ιστορία και λοιπά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ο κύριος Λαζόπουλος πρέπει να προσέξει μην γίνει η εκπομπή του μία εκπομπή ανακύκλωσης σκουπιδιών. Πρέπει στη τελική να έχει σε εκτίμηση τους τηλεθεατές που του δείχνουν εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: